12 november 2014

Vierde overwinning op rij

Het eerste team van Twente's Eerste boekte een ruime overwinning op DOS Hartholt Olie 2 uit Heino. Het werd uiteindelijk zelfs: 10-2.

Gerrit Draaisma opende de score door al vroeg in de partij toe te slaan met een damcombinatie. Tegenstander Kieftenbeld sputterde nog wel tegen maar nadat de witspeler zijn dam ook nog veilig op wist te bergen was het aan alle kanten uit.

Heino kwam langszij nadat T. van Ommen toch de zwakke plek in de stand wist te vinden bij Geert Engels. Lange tijd was de strijd gelijk op gegaan, maar wit onderschatte de combinatiedruk tegen zijn lange vleugel, waarna Van Ommen de partij gedecideerd uitmaakte.

Jan Koopman speelde op bord twee een sterke partij tegen W. Slendebrink waarbij lichte en meer verrassende combinatiewendingen het spelbeeld beheersten. Jan Koopman trok daarbij overtuigend aan het langste eind. Daarna wist ook Gerrit Krüger zijn partij in winst om te zetten. Tegenstander J. Eilander nam al snel in de partij een twijfelachtige voorpost die door de witspeler met beleid - rustig maar duidelijk - werd veroverd.

Op bord 1 voerde Egbert van Hattem de druk tot grote hoogte op tegen C. Eilander, en won uiteindelijk een schijf. Het leidde uiteindelijk tot een duidelijk gewonnen afspel.

Gert-Jan van den Berg maakte het succes compleet. Na een grote afwikkeling in het middenspel wist hij een schijf voorsprong te veroveren. Het eindspel werd vervolgens sterk gespeeld. De witspeler werd geen kans meer gegund op remise.

Twente's Eerste - DOS Hartholt Olie 2

Egbert van Hattem - C. Eilander 2-0 (5)
Jan Koopman - W. Slendebrink 2-0 (3)
Gerrit Draaisma - J. Kieftenbeld 2-0 (1)
Gert-Jan van Berg - B. van Lenthe 2-0 (6)
Gerrit Krüger - J. Eilander 2-0 (4)
Geert Engels - T. van Ommen 0-2 (2)