15 oktober 2014

Weer 10-2 overwinning

Ook de tweede wedstrijd in de Provinciale Eerste Klasse werd door ons eerste team met overtuigende cijfers gewonnen, wederom met 10-2. In het fraaie Parkgebouw in Rijssen kreeg de ontvangende club DCR geen kansen.

De score werd geopend door Gerrit Draaisma. In een goede stand maakte tegenstander Woolderink een grove blunder door een foutieve ruil te plaatsen.

Geert Engels speelde vervolgens remise tegen K. Veyer. Geert was door een kleine combinatie een schijf voorgekomen maar liet zich na een tussenloop en een plakker nog verrassen, met remise als logisch eindresultaat.

Egbert van Hattem breidde de voorsprong uit met een goede combinatie in een complexe stand. Tegenstander J. Jansen had nog wat meer tegenspel kunnen bieden in het eindspel. Toen hij dat naliet verloor hij geruisloos.

Jan Koopman speelde consequent op het centrum tegen R. Langkamp, maar moest lang wachten tot de strategie doorsloeg. In het eindspel zag Koopman het allemaal haarscherp: een remisecombinatie faalde op zetdwang en een schijf terugwinnen was onmogelijk door een handige finesse. Resultaat: twee dik verdiende punten.

Gert-Jan van den Berg voegde hier nog een overwinning aan toe. Na een kleine truc kon hij ongehinderd naar dam wandelen. In het afspel buitte Gert-Jan de kracht van de dam goed uit en gaf zijn tegenstander, G. Sinnema, geen kans meer op herstel.

Gerrit Kruger zat als laatste achter het bord en had een duidelijk voordelig eindspel afgedwongen. Maar tegenstander J. de Leeuw liet zich niet van zijn stuk brengen. Hij wist de overgebleven schijven van wit succesvol te bedreigen en reduceerde daarmee het overwicht van de witspeler om remise veilig te stellen.

DCR 1 - Twente's Eerste 1

1. R. Langkamp - Jan Koopman 0-2 (4)
2. J. Jansen - Egbert van Hattem 0-2 (3)
3. H. Woolderink - Gerrit Draaisma 0-2 (1)
4. J. de Leeuw - Gerrit Kruger 1-1 (6)
5. G. Sinnema - Gert-Jan van den Berg 0-2 (5)
6. K. Veyer - Geert Engels 1-1 (2)